neděle 26. února 2012

Diskuse posluchačů - archiv č. 9


DOSAVADNÍ KOMENTÁŘE (109) BYLY ARCHIVOVÁNY, PROTOŽE SLOUPEC KOMENTÁŘŮ JE UŽ PŘÍLIŠ DLOUHÝ A ODSUNUJE OKÉNKO PRO VKLÁDÁNÍ TEXTU. TENTO ARCHIV JE URČEN POUZE KE ČTENÍ KOMENTÁŘŮ. PRO POKRAČOVÁNÍ DISKUSE A VKLÁDÁNÍ KOMENTÁŘŮ KLIKNĚTE ZDE

109 komentářů:

  1. Aby se nad Vaším komentářem objevilo vaše jméno, musíte si před odesláním komentáře vybrat pod odpovědním okénkem v roletce "Komentovat jako". Vyberte "Název/adresa URL". Jako název vyplníte svoje jméno, adresa URL necháte prázdné. Po odeslání se vaše jméno objeví nad příspěvkem.

    OdpovědětVymazat
  2. Jestliže máte na Google svůj profil a jste přihlášeni, vyplní se kolonka "Komentovat jako" automaticky.

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes jsem zjistil, že Zuzana Burešová, bývalá redaktorka stanice Praha, moderuje večerní Radiožurnál.

    OdpovědětVymazat
  4. Zuzana Burešová uváděla poté, co odešla z rozhlasu, na ČT 2 v odpoledních hodinách jednou týdně (do konce r.2011) tzv. Televizní akademii. Občas jsem to viděla, myslím, že to nebylo špatné. Samozřejmě nový ředitel České televize Dvořák tento pořad zrušil.Pokud něco v ČT bylo dobré, byla to ČT 2. Už není. Stejně jako ČRo Praha 2 už je jen dvojka, která mne přestala - bohužel - zajímat.

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes odpoledne jsem poslouchal Čaj pro dva. Byl na téma jestli za první republiky to bylo lepší než dnes nebo jestli vládla korupce jako dnes. Pořad jsem si poslechl, protože ho uváděla Zita Senková, kterou považuji za chytrou paní se správnou češtinou. Hosty byli jakýsi novinář (Josef Pravec) a archivář České národní banky Jiří Novotný. Pan archivář nedokázal za celou hodinu říct jedinou větu bez zadrhnutí (uprostřed věty třeba skončil a začal říkat to samé jinými slovy). Ale za celou hodinu ze sebe nevypotil žádnou kloudnou myšlenku. Přes několik posluchačských telefonátů, kteří téma svými dotazy zpochybnili, dovedla paní Senková nakonec své hosty k tomu, co od nich očekávala, že totiž za první republiky nebyl kapitalismus o nic horší než dnes a že korupce byla stejná. V průběhu oné hodiny ve mě začínat bublat odpor k primitivnímu slovesnému projevu pana archiváře České národní banky, že už jsem několikrát sahal po telefonním sluchátku, ale na konec jsem tam nezavolal. Tak jsem se aspoň vypsal tady. Odkaz na zvukový záznam pořadu http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2567341

    OdpovědětVymazat
  6. Ludmila Vajďáková29. února 2012 v 0:07

    Všechno mi připadá nějak omezené, kontrolované. I ten "slavný" Disqus se mi začíná protivit čím dál víc, protože nevím, jestli se to zdá jen mě, ale musím se přihlašovat každý týden, pokud chci psát příspěvek. Ani ze začátku to nebylo tak kontrolované, že by už začínala nenápadná cenzura?!

    OdpovědětVymazat
  7. Paní Ludmilo, jakápak cenzura? Každý může napsat sem to, to mu robot Rožánek nepropustí. Ale jak vidíte, moc lidí to stejně nevyužívá. A přitom rozhlasáci si to přečtou i tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková1. března 2012 v 18:57

      Totiž když si čtu příspěvky na Disqusu, napadne mě nějaká reakce a zase je to hloupé jít zpět na tyto stránky, i když bych byla radši tady. Je škoda, že tu chodí jen stálá klientela. Dal jste si s tím tolik práce, pane Němče, ale třeba se to časem rozvine.

      Vymazat
    2. Pište kam chcete, paní Ludmilo. Samozřejmě na webu Českého rozhlasu je to lepší, protože tam jste pod dohledem Rožánkových cenzorů. Nikdy nevíte, kdy se dočtete, že příspěvek musí být schválen administrátorem (a pak už se neobjeví, protože tamní administrátoři na to kašlou). Tam nemůžete dát žádný odkaz a sem ano. Já tady také můžu nastavit prvotní schvalování diskusních příspěvků administrátorem. Ale proč bych to dělal? Tady to není omezeno oním, že "nesmí být poškozováno dobré jméno Českého rozhlasu".

      Jedno mají obě diskuse společné. Po tom roce už se nerozvinou ani tam, ani tady. Ustálil se počet důchodců, kteří jsou ochotni psát tam i tady, na přibližném počtu menším než 20. Z hlediska rozhlasu jako instituce je to úsměvné. Tamní diskuse se zcela ztratí v počtu diskusí a anket, které jsou na webu celého Českého rozhlasu. Tenhle blog by měl význam, kdyby do něj přispívali posluchači nikoli jednotlivými diskusními větami, ale samostatnými články, které by mohly být na titulní stránce blogu. Ale nespokojení posluchači nejsou schopni psát samostatné články, jsou schopni jen výkřiků, že se jim něco nelíbí nebo že už stanici Praha neposlouchají a tak ji nemohou hodnotit. No, a co se týče mě, já jsem tomu věnoval dost času, ale o své vůli. Nejnáročnější však bylo převést původní blog jinam, když se ho rozhodla firma Seznam.cz dále neprovozovat. Teď už je tento blog zase jen jako vykřičník Českému rozhlasu, protože se na rozdíl od tamní diskuse dá najít na internetu. Tamtu diskusi může Český rozhlas kdykoli smazat, tenhle blog nikoli. :-)))

      Vymazat
  8. Jsem rád, že šéfredaktor Jaromír Ostrý omezil své středeční hovory s politiky, kteří mají duši a alespoň občas ho nahrazuje dobrá redaktorka ČRo6 Ivana Denčevová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Němče asi Vám pokazím náladu, ale v TR 10 je uvedeno, že 7. března bude v Kontaktu dvojky J. Ostrý:((((((.

      Vymazat
    2. Ale to mě vůbec nepokazíte náladu, paní Tlustá. On je to stále pořad pana Ostrého. Jenže on je velmi často zaneprázdněn a tak ho velmi často někdo zaskakuje. Většinou je to paní Denčevová, ale už jsem tam slyšel i paní Lavičkovou. Paní Denčevová však politikům nepodlézá jako to dělá většinou pan Ostrý. Protože připravuje na ČRo6 pořady Kořeny a Hovory o hledání, tak ji rád poslouchám i na Praze.

      Vymazat
    3. Ludmila Vajďáková1. března 2012 v 18:59

      A nebo se taky nabízí otázka, zda už nedocházejí politici, kteří mají duši:-)

      Vymazat
  9. Dnes jsem zavolal do Čaje pro dva, protože to bylo o Švejkovi, hostem byl pan dr. Pytlík, známý švejkolog a já jsem mimo jiné známým funkcionářem Strany mírného pokroku. Ale dalo mi to hodně přemáhání. Jenže doktor Radko to tam pojednával moc vážně. Kupodivu mě slyšela moje kamarádka až v Uherském Hradišti. :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, zrovna jsem neposlouchala. Máme honičku, přestala nám téci voda.

      Vymazat
  10. Včera večer dávali na Vltavě úžasnou hru "To by se psychiatrovi stát nemělo", s Vladimírem Brabcem, Jiřím Lábusem a Jaroslavem Kepkou v režii Josefa Červinky. Patrně starší hra, ale ještě jsem ji neslyšel. Doporučuji poslech ve streamu v průběhu týdne - odkaz http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2567942

    Večer byl zajímavý. Na Praze si povídala Gábi Vránová v Nočním mikrofóru s Yvetou Blanarovičovou o muzikálu, na Radiožurnálu si povídal ve stejnou dobu Vladimír Kroc s Martinem Písaříkem také o muzikálu, tak jsem zkusil Noční linku na regionálních stanicích (např. Brno, Olomouc apod), kde Jana Chládková ze Středočeského Regionu lákala posluchače k diskusi o filmu nebo rozhlasových hrách. Možná, že o rozhlasových hrách někdo mluvil, ale to asi až po půlnoci a to už jsem spal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, že jsem hru neslyšela. Věděla jsem o ní, ale nemohla jsem poslouchat. Zkusím to teď.

      Vymazat
    2. Tak jsem si hru poslechla, ale měla jsem hodně slabý zvuk, nevím čím to je, něco je dost hlasité, něco ne.

      Vymazat
    3. Doporučoval jsem hru kvůli obsahu, nehodnotil jsem kvalitu záznamu. Já jsem poslouchal přímo z vysílání, technická kvalita byla dobrá. Avšak, paní Evo, jestli jste si všimla, jedna z postav mluvila pouze pomocí mobilního telefonu. Tam byl zvuk poněkud jiný než když postavy mluvily v reálu

      Vymazat
    4. Já to neberu jako chybu, spíš mě štve, že je ten poslech z počítače tak slabý a nejde zesílit. Z té naslouchací pozice mě rozbolela záda.

      Vymazat
    5. Máte k počítači připojeny reproduktory, paní Evo? Tím myslím vnější, které nejsou součástí počítače, monitoru nebo notebooku a mají svůj zesilovat a jdou zesílit. Já mám ty jednoduché od firmy Genius asi za 300 Kč a zvuk je slyšet až do vedlejší místnosti. zesilovací knoflík je přímo na reproduktoru - obrázek viz odkaz http://www.maxicom.cz/reproduktory/314-reproduktory-genius-sp-m120/

      Vymazat
    6. Vy jste báječný, vždycky poradíte. Reproduktory nemám,ale mám sluchátka,jenže jsem konektory (doufám, že se to tak jmenuje) pořádně nezasunula a myslela jsem, že nefungují. Taky nefungovaly (bodejť), ale teď už jsem na to přišla, aspoň pro příště. O reproduktorech popřemýšlím. Mám nový notebook od souseda, třeba bude mít i reproduktory. Děkuji.

      Vymazat
  11. Vážení přátelé,
    v neděli 4. března ve 22 hodin poběží na stanici Praha Českého rozhlasu zajímavý dokument brněnské redaktorky Aleny Blažejovské "Barikáda z knih" -http://www.rozhlas.cz/praha/tyd_vysilani_nedele/_zprava/barikada-z-knih-4-brezna--1022074 . V pořadu bude též hovořit Přemysl Hnilička, brněnský knihovník, ale především duchovní otec známého serveru "Panáček v říši mluveného slova" - viz http://mluveny.panacek.com/. Nenechte si ujít tuto zajímavou příležitost!
    Tomáš Němec

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za doporučení. Obvykle poslouchám touto dobou ČRo 6. Pořad jsem si poslechla a byla spokojená.

      Vymazat
  12. Ludmila Vajďáková2. března 2012 v 23:44

    Ve čtvrtek v pořadu Jak to vidí byla paní profesorka Syková a řekla zajímavý názor, cituji: "Já po těch zkušenostech, které s lety mám, vidím, jak velký zájem skutečně ve veřejnosti je o vědu a o to, co se nového ve vědě děje. Dneska jsou lidé velmi vzdělaní a i lidé třeba na venkově třeba v televizi, rozhlasu a podobně. Takže další a další akce skutečně vyhledávají a my jsme se zrovna včera jsem se setkala s takovým názorem, že je to škoda, že se to všechno děje jenom dopoledne a odpoledne a že by se to mělo dít ještě večer, aby lidé taky mohli tyto akce navštěvovat."
    Kdyby vedení rozhlasu tyto pořady poslouchalo a mělo zájem něco pro posluchače udělat, tak by mohli místo toho každodenního tlachání zařadit besedy rázu, jak uvádí paní profesorka Syková, a mnoho dalších jiných zajímavých pořadů. Mladí lidé jsou zvídaví a nejsou hloupí, jak si myslí někteří naši vládní představitelé a vedení Českého rozhlasu. Mají zájem se něco dozvědět a ten bulvár, který ostrá dvojka neustále předvádí, musí unavit i je. Dočkáme se změny vysílání v podobě kvality?

    OdpovědětVymazat
  13. Dnes jsem si s potěšením poslechl Tobogan o Nataše Gollové a s Natašou Gollovou z pásku, který dal Aleši Cibulkovi pan Ondřej Suchý. Potěšilo mě to nejen kvůli tématu. ale i kvůli tomu, jak pan Cibulka opravdu hezky a citlivě ten pořad sestavil. Je vidět, že to umí, když (a teď nevím, přesně co napsat, tak si vyberte):

    a) když mu to rozhlasová instituce umožní
    b) když se mu chce
    c) když to nebere jen jako kšeft za peníze

    Já už jeho Tobogany moc neposlouchám, protože mi připadají plytké a pan Aleš tak většinou působí jako komik třetí cenové skupiny, protože jeho humor je založen na ironizování momentální situace přímého přenosu a někdy i toho, co řeknou hosté o jednu či dvě generace starší než je on sám.

    Ale Tobogan s Natašou Gollovou byl ukázkou toho, že umí, když jsou splněny výše uvedené podmínky. Myslím, že mu příprava této hodinky zabrala více úsilí a pečlivosti než jindy. Třeba až dosáhne zralejšího věku a jestli nastane v rozhlase příznivější situace, že bude dělat takových pořadů víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ludmila avramopulosová5. března 2012 v 11:01

      Také sdílím Váš názor na pana Cibulku. Tobogan už nijak zvlášť nevyhledávám. Většinou to vypadá za "d", to když to bere jako kšeft,příp. za "a". Bývá hýkavý, směje se "z břicha".Zpočátku jsem ho brala s tím, že časem se vyvine. Taky že se vyvinul, ale poslední dobou s palcem dolů.Nejhorší byl loni na čarodenice.a od té doby se příliš nezlepšil.Takže vzpomínám na pana Slámu..... Na sobotní Tobogan se chystám na iRadiu,když říkáte, že byl dobrý, pustím si ho s důvěrou.

      Vymazat
  14. Zítra začíná ranní týden hrůzy a neposlouchatelnosti s J. Lukešovou a M. Gabrielem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad vstávání s Marcelem Šůchou na Rádiu Kiss98 - http://www.kiss98.cz/moderatori/marcel-sucha-7.html

      Vymazat
  15. Dnes jsem poslouchala povídání paní Brůhové (kterou mám docela ráda)s panem arch. D. Vávrou. Divil se, jakže se to jmenuje tento pořad. Název "Je jaká je" dost dobře nepochopil. Není sám, kdo nechápe tuto úchylku. Myslel si, že to je jen pro ženy. Taky by býval nechal přehrát nějaké písničky z CD, které přinesl, bohužel. Selektor by to nepřežil.

    OdpovědětVymazat
  16. Paní Tlustá, potěšila jste mě, že se pan Vávra ptal po původu názvu programu. Já už dopoledne poslouchám jen od devíti do deseti Radiožurná, nechci riskovat opětné naštvání se při dopolední JJJ. Je vidět, že je ten pořad občas k poslouchání, ale já už jsem dopolednímu poslechu odvykla a docela mi to vyhovuje.
    Jakpak byl název programu vysvětlen?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Ondřejová, zcela vyjímečně jsem byla doma, a pana Vávru mám ráda, tak jsem si to pustila.Já už dávno přes den neposlouchám, nebývám "na příjmu" a taky mne to většinou irituje. Paní Brůhová je dáma, s dotazem se vypořádala diplomaticky. "mohou sem chodit i muži" - no poslechněte si to z archivu.

      Vymazat
  17. Ráno jsem pustil rádio. Jakýmsi omylem, jak jsem v noci cestoval dálkovým ovladačem po stanicích, tam zůstala nastavená Praha. Pustil jsem to ve chvíli, kdy zrovna nějaké dítě říkalo stupidní básničku na ona předdefinovaná slova, mezi nimiž bylo slovo dvojka. Volala osmiletá holčička o horko těžko odříkala básničku, kterou jí složili a naučili rodiče. Potom jí Martin Gabriel povídá, aby si ztlumila rádio a básničku řekla ještě jednou, aby jí mohli ze záznamu zopakovat ještě po 17 hodině. Ta manipulace s holčičkou po sedmé hodině ráno mi připomněla mou oblíbenou sci-fi od Huxleyho Konec civilizace, kdy děti už od mala musely memorovat připravené texty, aby se jim vrylo do paměti, do které kasty patří a že jsou v ní rády.

    Okamžitě jsem přeladil na Marcela Šůchu. On na Kissu pořádá také všelijaké stupidní soutěže. Jenže účelem malého lokálního soukromého rádia je být obalem na reklamy, tak to beru i já a jiní posluchači. Je to aspoň nenásilné a srandovní.

    No, když mám ráno intelektuálnější náladu, pouštím si Vltavu, kde Ranní mozaika vypadá tak, jak si opravdu představuji vysílání státního rádia. Ranní mozaika je každý všední den od 6,30 do 9,00.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady jsem našel tu soutěž!!! :-)))))) HAHAHAHA !!!!

      http://www.rozhlas.cz/praha/radiozpravy/_zprava/detska-soutez-darek-pro-maminku-je-tady--1025504

      Dětská soutěž "Dárek pro maminku" je tady!

      Milé děti, zkuste vyhrát nezapomenutelný víkend pro maminku, tatínka, babičku, nebo dědečka v hotelu Babylon v Liberci. Stačí, když od 5. do 30. března zavoláte Dvojku Českého rozhlasu do Dobrého rána, Česko.

      Básničku se slovy máma, táta, ráno a dvojka, kterou nám zarecitujete, uslyšíte ještě v repríze po 17:00 hodině u Stáni Dufkové a také ji umístíme na internet na stránku dvojka.rozhlas.cz.

      Na speciální internetové stránce, kterou v době, kdy můžete hlasovat najdete zde, přidávejte hlasy pro svou básničku, a to nejen vy, ale samozřejmě i vaše rodina, kamarádi a spolužáci či další posluchači.
      Na konci března vyhrává básnička s největším počtem hlasů víkendový pobyt pro dva v hotelu Babylon v Liberci!!!
      Básničky očekáváme každý všední den na Dvojce Českého rozhlasu v 7 hodin a 20 minut.

      Dejte své mamince dárek s Dvojkou ČRo!

      Vymazat
    2. Ta soutěž "dětských" básniček je úděsná. Vůbec nechápu toho, kdo to vymyslel. Jen poslouchat tuto "soutěž" je trapné, cítím se trapně místo moderátorů, autora nápadu a celého rozhlasu.

      Vymazat
    3. A to já zase chápu toho, kdo to vymyslel, paní Evo. To je ta výchova k poslechu rozhlasu. Prostě je nutno slovo dvojka vtloukat do dětí, protože do dospělých lidí se to vtlouká těžko. Osmileté dítě bude mít tu stanici spojenou s názvem dvojka, protože nic jiného nepamatuje.

      Vymazat
  18. Chvíli jsem poslouchal paní Retkovou, která měla ve studiu psychiatra. Umravňovala nějakou posluchačku, která líčila psychiatrovi své problémy, aby nezdržovala, položila dotaz. Že si musí uvědomit, že paní Retková tam má spoustu e-mailů a každý posluchač má nějaký problém. Udělalo se mi z paní Retkové fyzicky špatně.

    Na rozdíl od paní Retkové měl ten psychiatr příjemný rozhlasový hlas. Ale pořad jsem nedokázal doposlouchat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková6. března 2012 v 23:54

      Přesně stejný pocit jako Vy, pane Němče, jsem měla z paní Retkové i já. A to ještě skákala panu doktorovi do řeči, když se snažil posluchačce vysvětlit její dotaz. I když se mu omluvila, bylo mi trapně i za ni. Opravdu mohla by to být dobrá hodinka zodpovězených dotazů posluchačům nebýt neschopné moderátorky a nevhodně naladěné hudby. Taky jsem pořad nedoposlouchala a vypnula rozhlas.

      Vymazat
  19. Eva Ondřejová7. března 2012 v 8:46

    Pane Tomáši, tak jsem si dnes v polospánku naladila Ranní mozaiku na Vltavě a jsem ráda, že jsem Vás poslechla. To je opravdu jediné rádio, které můžu ráno poslouchat. Nepříjemné je, že se musím kvůli přeladění probrat. Nemám totiž rádio s ovladačem, tedy aspoň to, které mám u postele za hlavou. Ale pořád je to lepší, než se probrat ze vzteku, který mě vždycky ráno přepadl nad tím vylepšeným vysíláním Dvojky.Loučím se s heslem: ráno bývalou Prahu již nikdy více!

    OdpovědětVymazat
  20. Já musím používat rádia s ovladačem nebo s předvolbami, protože v Praze je víc než dvacet rozhlasových stanic (z toho je pět stanic Českého rozhlasu) a ladit knoflíkem hledáním na stupnici je zdlouhavé. Takhle vím, na kterém čísle mám kterou stanici. Třeba 1 - Praha, 2 = Etno rádio, 3 = Regina Praha, 4 = Radiožurnál, 5 = Vltava, 10 = Classic FM, 16 = Kiss98, 20 = Rádio 1. Můj nejnovější přijímač, o kterém jsem už psal, vypisuje přímo názvy stanic - ať už je to na klasických velmi krátkých vlnách nebo na digitálním signálu anebo na příjmu prostřednictvím internetu (WiFi). Tenhle přijímač nemá dálkový ovladač, má klasický ladící knoflík, ale ten přehazuje jednotlivé stanice které jsou v předvolbách.

    OdpovědětVymazat
  21. To se máte. Já mám čtyři přijímače, ale jen jeden s ovladačem (+gramo,CD, MP 3 atd.) a ten je v obýváku, kde samozřejmě nespím. Z těch dalších je jedno s předvolbou, ale chybí na něm střední vlny, které poslouchám večer. To rádio se středními vlnami mám právě u postele. Uvažovala jsem o internet. přijímači, ale to bych asi musela sedět v místnosti , kde je počítač. Tak nevím.
    Vy máte v Praze větší výběr stanic, tady u nás je to slabší. Ačkoliv on si člověk moc ze současné nabídky nevybere.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Evo, právě takový přijímač na dálkové ovládání, který vy máte v obýváku, já mám v ložnici. V noci, když nemohu spát, si na něm přehazuji ty programy. Střední vlny nemohu poslouchat, v místě mého bydliště je na všech přijímačích ruší jakýsi hukot. Já na bych na nich poslouchal stejně jenom ČRo 6, ale prostě to nejde. Tak teď ČRo 6 poslouchám přes ten internetový přijímač. Tam to má tu výhodu, že ČRo6 běží celých 24 hodin (tedy program je jen šestihodinový - od 18 do 24 hodin, ale po zbytek dne se celá šestihodinovka ještě 3x opakuje ze záznamu.

      Co se týká internetového přijímače, nemusíte ho poslouchat v místnosti, kde máte počítač. Ale musíte mít doma wifi. Myslím, že jste někdy psala, že přijímáte internetový signál přes wifi u souseda. Internetový přijímač hraje tam, kam až dosáhne wifi připojení. Ten, který mám já, má kromě napájení ze sítě i vestavěný akumulátor, takže ho mohu nosit volně po bytě.
      Můj kamarád má jiný typ internetového přijímače než mám já, menší a lacinější (asi za 2000 Kč) a je s ním spokojen - viz http://www.mall.cz/radia/sencor-sir-007or

      Vymazat
  22. Ráno máma s tátou vstává,
    v zrdcadle se nepoznává,
    koukáme jako sojky,
    dneska budem jenom dvojky!

    Básnička pro dobré ráno

    OdpovědětVymazat
  23. Včera se mi podařilo dovolat se do pořadu, ve kterém Jaromír Ostrý hovoří s politiky, kteří mají duši. Na můj dotaz pohovořili o své duši senátor Tomáš Töpfer a poslanec Vítězslav Jandák. Z jejich slov vyplynulo, že mají čistou duši i čisté svědomí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eva Ondřejová8. března 2012 v 8:37

      Jak jinak. Dá se to poslechnout? Ani nevím, jak se pořad jmenuje.

      Vymazat
    2. Jmenuje se to Kontakt dvojky a jestli to tam dají, mělo by to mít datum 7.3. Ale zatím je na to datum chybně umístěný kontakt ze 6.3. No, můžete se podívat na odkaz http://hledani.rozhlas.cz/iradio/?defaultNavigation=+generic2%3A%5E%22%C4%8CRo+2+-+Praha+%28Dvojka%29%22%24&query=jarom%C3%ADr+ostr%C3%BD&from=1.2.2012&to=8.3.2012&porad=100303x_Kontakt+Dvojky

      Vymazat
    3. Eva Ondřejová8. března 2012 v 9:31

      Děkuji, snad se k tomu dostanu.

      Vymazat
    4. Zase dělám nějakou chybu. Na Váš odkaz mi přišlo, že nebyl nalezen.

      Vymazat
    5. Tak, už tam ten pořad dali. Odkaz přímo na ten pořad je http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2575405

      Vymazat
    6. Moc děkuji za odkaz, už jsem si pořad poslechla, zdál se mi docela dobrý, jen mi vadil p.Jandák, protože skáče do řeči a prosazuje sebe a pořád skloňuje ČSSD. Ale na Váš dotaz (mimochodem máte příjemný hlas) odpověděli docela ucházejícně. O té duši mluvili docela přesvědčivě, nakonec jsou to herci, že.

      Vymazat
    7. Pan Jandák mi přijde jako takový kecka. Pana Töpfera mám rád, myslím, že to je velmi pracovitý člověk. Ovšem jeho vztah ke stanici Praha/Ostrá dvojka zařídil pan Ostrý tím, že mu zřídí vlastní pořad, natáčený v jeho vlastní hospodě. Připadne mi to, jako když panu Postráneckému zřídil onen pořad ze sklípku. Pan Töpfer je v politice i v kultuře vlivná osobnost...

      Vymazat
    8. T.Töpfer je osobnost. Jestli vlivná, to nemůžu posoudit. Naprosto s ním souhlasím v případě volby presidenta, připadá mi jako moudrý člověk, jen si nedovedu vysvětlit ty Vinohrady. Jandáka ráda nemám od té doby, kdy prohlásil, že svátek všech svatých nemá rád, že je morbidní a že mu vyhovuje Halloween ( snad jsem to napsala dobře? )

      Vymazat
  24. Eva Ondřejová8. března 2012 v 8:56

    Dnes před osmou jsem zapnula rádio v jiné místnosti a jen jsem slyšela, jak se loučí Jan Přeučil s GaLu. Nevíte někdo, jak probíhal ten rozhovor? V té době poslouchám Radiožurnál a moc by mě zajímalo, proč volali tito dva ausgerechnet pana Přeučila, který je znám svým vztahem ke správné češtině a svou perfektní řečí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková8. března 2012 v 16:53

      Dobrý den, paní Ondřejová, zaslechla jsem ráno, jak firma GaLu zpovídala pana Přeučila, zda dá své ženě kytičku k MDŽ a jestli jí už popřál, čímž je "usadil", že přeje své ženě každé ráno a kytičku by měl muž dávat ženě několikrát do roka ne jen na MDŽ. Možná toho povídal i víc, ale to už jsem neslyšela.

      Vymazat
    2. Děkuji za "zprávu", mimochodem do letošního roku byly o MDŽ jen zmínky, ale letos jakoby se všichni v rozhlase domluvili, samé MDŽ. Málem jsem se šla podívat, který že to máme rok. U nás ten odezdikezdismus funguje pořád.

      Vymazat
    3. Ludmila Vajďáková9. března 2012 v 18:03

      Máte pravdu, taky mě to trápí, oni totiž v rozhlase už neví, co by vysílali. Myslela jsem, že se ve svých jedenašedesáti letech dočkám lepších časů. Ale jak vidět, je to horší a to nechci říct, že by mi bylo po komunistické vládě smutno. Jen ta politická situace a nálada lidí nahrává právě této straně. Vidíme to nakonec v současném vysílání ČRo.

      Vymazat
  25. Včera jsem poslouchal Noční mikrofórum, protože tam byla režisérka Hana Kofránková. Přežil jsem proto i nesnesitelně afektovaný projev Gábi Vránové. Na této dvojici bylo patrné, že paní Gábi je interpretační umělec a paní Hana tou, která dokáže formulovat myšlenky. Krásný klidný hlas paní Kofránkové byl v kontrastu nuceně vybuchujícímu hlasu paní Vránové.

    Dnešní večer věnuji poslechu dvouhodinového pásma věnovaného 350. výročí narození hraběte Františka Antonín Šporka, které nádherně připravili Jiří Kamen a Jiří Teml na Vltavě.

    Zajímavostí je, že v dnešním Kontaktu dvojky byla ve 20 hodin hostem ing. Danuše Steinová, která byla dnes hostem také na Radiožurnálu v 10 hodin dopoledne. Jako vždy efektivní využití hostů! :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková9. března 2012 v 22:49

      Všimla jsem si, že podobné "využití" hostů mají i televizní stanice. Hosté z Všechnopárty se objeví u Jana Krause nebo v jiných podobných pořadech. Je pravda, že poslední dobou sleduji už jen jeden pořad, tak se možná zlepšili. Buď je malý výběr nebo někteří ti "lepší" tam ani chodit nepotřebují nebo nechtějí.

      Vymazat
    2. No jo, paní Ludmilo, ale zrovna případ, který uvádíte, je zcela něco jiného. Všechnopárty jde na České televizi a Talk show Jana Krause na Primě. To jsou jiné firmy a těžko budou svůj program spolu konzultovat. Ale Radiožurnál a Praha - to je stále jedna firma Český rozhlas. Takže když se vysílá naživo sejde host Radiožurnálu ten samý den jen do jiného patra téže budovy a tam zopakuje naživo to, co říkal ten samý den na té druhé stanici. To potom je zbytečné mít dvě stanice, když to zastane jedna. :-)))

      Vymazat
    3. Ludmila Vajďáková10. března 2012 v 14:55

      To máte pravdu, pane Němče. Vlastně rozhlas z veřejnoprávních poplatků "zabije dvě mouchy jednou ranou" nebo že by to bylo naopak? :-)

      Vymazat
  26. Dnes je neděle. Ráno jsem si pustil rádio. Měl jsem ho nastavené na stanici Praha/Ostrá dvojka, protože jsem po půlnoci poslouchal Meteor. Byla tam herečka Ivanka Devátá.

    Mluvila o tom, že čas rychle utíká při jejím nezávazném plkání a jestliže se to někomu nelíbí, tak ať zavolá do vysílání a také něco řekne. A tak tam posluchači volali a nezávazně plkali s paní Devátou. Prostě takový ten tuctové vyplňování vysílacího času, které se děje na této stanici už víc než rok.

    Pak tam zavolala jakási dáma a řekla paní Deváté, že jí chce připomenout veselou historku z jejího zájezdového představení někdy před třiceti lety. A povídala o tom, jak v jakémsi ostravském sále hrála za mlada paní Devátá v jakémsi dramatu a najednou že v hledišti řekla jakási divačka nahlas: kurva, na to se nedá dívat, já jdu domů. A všichni se prý smáli, i herci. Paní Devátá řekla, že si na to nepamatuje.

    A já jsem si řekl: kurva, to se nedá poslouchat a přepnul jsem z Ostré dvojky na Vltavu.

    OdpovědětVymazat
  27. Já jsem poslouchala paní Devátou, protože mám ráda její povídky. Nejenže náplň jejího vystoupení byla chabá, ona má nectnosti současných moderátorek, jen česky umí dobře. Pozvala si na poslední hodinu L. Trojana, ale mluvila především sama, zeptala se ho na něco a když začal odpovídat, hned mu do toho skočila ( dokonce už to nevydržel,při dalším přerušení řekl "promiň" a tím ji uťal). Nedá se o ní říci nic jiného,než že je děsně ukecaná, taková "lidová". Možná, že to někomu vyhovuje, mně ale ne. Zklamala mě. A ke všemu ty upoutávky a pořád Dvojka atp.

    OdpovědětVymazat
  28. Já mám Ivanku Devátou taky docela ráda, je to vtipná a čupr baba, ale zkrátka na Dobré a ještě lepší jitro se nehodí. V nedělních Dobrých jitrech mají místo pp. Větvička, Novotný, Filipovská, Křesťan, Tamchyna, Pešina. Na této stanici zavedl JO "kecací" mikrofórum, kde se uplatňují celebrity, tam by paní Devátá dobře zapadla a myslím, že by byla jednička na dvojce:)))).

    OdpovědětVymazat
  29. Dnes je pondělí. Po 13 hodině jsem obědval a tak jsem zkoušel, co mě v rádiu zaujme. Odpoledne s arogantním panem Kudrnou vynechávám, ten pán mě zkrátka rozčiluje.

    Na ČRo Brno jsem narazil na pořad Siesta s Věrou Hutařovou. Siesta je patrně něco podobného jako Noční linka na regionálních stanicích Českého rozhlasu. Pořad je založen pouze na telefonátech posluchačů, vyprávění jejich zkušeností a případným rozhovorem s redaktorem. Téma pořadu bylo jak si zachovat paměť. Starší lidé tam volali své zkušenosti o tom, jak si zapamatovat věci, když jdou na nákup, říkali různé školní mnemotechnické pomůcky, mluvili o pohybu, zkrátka o paměti ze svého pohledu. Paní Hutařová jim neskákala do řeči, mluvila s nimi přátelsky, neříkala ono "na lince čeká další posluchač", tedy formulku tak oblíbenou na Ostré dvojce. Pořad byl příjemný. Byl totiž věnován pouze telefonátům posluchačů. Posluchači tam nebyli jenom jako přívažek k tomu, aby přítomná celebrita mohla něco říci. Na Ostré dvojce je většina telefonátů a čtení e-mailů rušivých, protože násilně přerušují myšlenku hosta. (Oblíbená fomulka moderátora je tam: Nezapomeňte myšlenku, posluchač má přednost.) V Siestě paní Hutařové se nepřetahovali posluchači s celebritou o rozhlasové vlny a tím působila hodinka příjemně. Také nebyl pořad neustále přerušován sebepochvalnými upoutávkami, upozorněními na jiné pořady nebo staniční znělkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špatně jsem napsal jméno. Redaktorka se jmenuje Věra HOTAŘOVÁ.

      Vymazat
  30. Ludmila Vajďáková12. března 2012 v 16:45

    Já místo hledání stanic jsem si poslechla včerejší večerní pořad pana Františka Novotného, kde byl hostem i pan Luděk Munzar. Zase jsem nebyla zklamaná, bylo to pohlazení na duši. Škoda, že takových pořadů není víc a co bude, až tu nebudou ti, kteří nám poslech ČRo2 aspoň trochu zpříjemňují. Je ale moc smutné, že si musíme takové pořady vyhledávat v archivu a nemůže být tak příjemné vysílání celý den, ale jen vyjímečně, skoro svátečně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ludmila avramopulosová19. března 2012 v 13:34

      paní Vajďáková, ten pořad vždy stojí za to poslouchat - jednou za 14 dní vysílá pan František Novotný s panem Munzarem. Je to VŽDY vynikající. Pořad se jmenuje TO JE ŽIVOT. hezké dny

      Vymazat
  31. TÁTA, MÁMA, RÁNO, DVOJKA

    Táta, máma a my děti
    radujem se velice,
    budeme zas víc věděti.
    Běží ráno na Dvojce.

    "Dobré ránóóó" zní něžný hlas,
    všichni už se těší
    na to, co nám připravili
    z Dvojky milí naši.

    Známé písně a plkání,
    "moudré rady" k tomu.
    A Gotta slyšet volání,
    když už jdeme z domu.

    Jen babička,která doma
    tiše sklání hlavu,
    vzpomíná a marně ladí
    milovanou Prahu.

    Ona totiž pamatuje
    v vysílání kvalitu.
    Vzpomíná si, představuje,
    v duchu slyší Prahu tu.

    Rada: Novátoři,všichni směle
    v jednom šiku vpřed,
    jděte všichni do "tři tečky",
    nevraťte se zpět!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ludmila Vajďáková14. března 2012 v 9:31

      Dobrý den, paní Ondřejová, dávám Vám jedničku s hvězdičkou. Nikdo už nic lepšího a výstižného k vysílání ostré dvojky nevymyslí. Hned se mi zlepšila nálada.

      Vymazat
    2. Moc děkujil, mít doma nějaké dítě, pokoušela bych se to zveřejnit ve vysílání.
      Ať Vám nálada vydrží!

      Vymazat
  32. Básnička je velmi výstižná, paní Evo!

    Dnes ráno jsem se vzbudil se začátkem vysílání dvojice Magni - Holoubek. Úvodem oznámili, aby posluchači psali e-mailem, jaké mají zkušenosti se zastavárnami a hernami. Paní Magni podotkla, že zastavárnu ještě nenavštívila, protože má šperk jen za 50 korun. Pan Holoubek podotkl, že by za něm mohla dostat aspoň 12 korun. A tak jsem rádio opět přepnul na ranní vysílání Kiss98, kde Marcel Šůcha občas říká ráno také blbosti, ale normální a nijak nuceně veselé.

    Včera jsem si večer na Vltavě poslechl dvě rozhlasové hry s časnmé tvorby později filmového režiséra Federica Felliniho. Obě měly tak poloviční stopáž, takže se do času běžné rozhlasové hry vešly dvě. Doporučoval bych zvláště poslech hry Mimořádný program č.7, která pojednává o natáčení rozhlasového pořadu a její hlavní postavou je režisér. Hra bude ve streamu do 20.3. Odkaz http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2574500

    Včera večer (úterý) jsem poslouchal kousek Nočního mikrofóra se Zorou Jandovou. Právě na ní také platí onen článek pana Milana Pokorného, který je na titulní stránce našeho blogu. Jako hosta měla pana Jakuba Železného, nyní moderátora České televize. Zajímavé bylo, že do pořadu zavolala dramaturgyně Nočního mikrofóra Alena Kumstýřová sa chlubila se panu Železnému, jak je hrdá na to, že moderaci Nočního mikrofóra obsadila "osobnostmi", které prakticky do rozhlasu nepatří. Všichni tři (Jandová, Kumstýřová, Železný) si vzájemně vyslovovali četné pochvaly na téma, jak jsou dobří. Tak jsem ho zase přepnul jinam.

    OdpovědětVymazat
  33. Dobré ráno, pane Tomáši.
    Velice Vás obdivuji, oddechla jsem si, že ta slátanina je pryč. Vy asi vůbec nespíte, že? K ranní dvojici: mám dojem, že se paní Magni zhoršila, dnes i její Dobré ránoooo znělo, jak jsem napsala a intonace její řeči kopíruje hřebeny Tater.
    Mrzí mě, že jsem večer na hru zapomněla, obvykle si ji v úterý na Vltavě pouštím. Nevadí, poslechnu si ji ze záznamu ( vlastně je).
    Mikroforum neposlouchám, ale myslím, že pan Železný je dobrý, nebo také ne? O tom " babinci" nemluvím.
    Děkuji za pochvalu. Nejraději bych to poslala pánům JO a PD.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Železný je dobrý, o tom nepochybuji, i když on je více v televizi a já se poslední dva roky na televizi nedívám. Ale Jakub Železný mi vždycky připadal lepší než třeba Martin Veselovský, Václav Moravec nebo Daniela Drtinová. Jenže tohle Noční mikrofórum bylo pod vedením Zory Jandové a tomu se musel přizpůsobit vedení paní Jandové.

      Já myslím, že básničku by bylo zbytečné posílat pánům Ostrému a Duhanovi. Ale kdyby se Vám chtělo, stálo by za to, kdybyste ji někdy ráno poslala přímo do Dobrého jitra, aby si ji přečetla některá ta dvojka moderátorů. :-)

      Vymazat
    2. Ludmila Vajďáková14. března 2012 v 9:34

      Bylo by docela zajímavé, jestli by moderátoři básničku přečetli...:-)

      Vymazat
    3. Oni by SI ji přečetli, do vysílání by jistě nešla. Do dobrého jitra bych ji snad poslat mohla, ale myslím, že si ji někteří přečtou i tady.

      Vymazat
    4. Ráno jsem to vydržela jen do toho "šperku" za 50,- Kč paní Magni. Ona totiž tak dává důraz na výslovnost, že to unavuje. Proč, když kdysi bývala docela normální! Pan Holoubek se sem nehodí. Ale ono je to vlastně jedno, zkrátka tu stanici zničilo duo DUOS.To je ta přehnaná snaha.O druhé dvojici je škoda psát, všichni víme, jak jsou nemožní.
      Jakuba Železného a Martina Veselovského považuji za profíky. Bohužel, J.Ž. byl převelen, aby četl Zprávy v 19 hodin. Pro něj to je degradace, asi se mu mstí nový ředitel Dvořák za jeho rozhovor po čerstvém zvolení ředitelem.A že bude místo něj pan Klepetko je trapné. Bude asi loajální a nebude politiky tak grilovat.

      Vymazat
  34. Jeden pro zasmátí:Představ si kamaráde,ve 3hodiny ráno na mě zvoní soused.
    Já jsem se ti tak leknul,až mi málem vypadla z ruky vrtačka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mohl taky upustit rádio naladěné na Dvojkůůů ! Ale to by ten soused měl asi v rukou střelnou zbraň.

      Vymazat
  35. Dnes v neděli 18. března 2012 jsem poslouchal pořad Lenoška Ivo Šmoldase. Hostem byla spisovatelka Daniela Fischerová. Tento pořad je dobrou ukázkou toho, jak někdo rozhlasový projev umí (paní Fischerová) a někdo opravdu neumí (pan Šmoldas).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem Lenošku neposlouchala, ale mně se pan Šmoldas vždycky líbil. Že by se tolik zhoršil?

      Vymazat
    2. Já nevím, mě se pa Šmoldas nelíbil nikdy. Jeho projev se mi zdá soukavý. Tím míním, že ze sebe neumí vysoukat jasnou a plynulou větu. Ve srovnání s paní Fischerovou byl jeho projev bijící do uší. Samozřejmě, že v rozhlase vystupuje většina lidí, kteří ze sebe také neumí vysoukat plynulou větu a ve srovnání s nimi to nezní tak hrozně.

      Vymazat
    3. Mně se jeho projev naopak líbí, je to takový jeho způsob, který u mě vzbuzuje veselost a je nevtíravě vtipný.Při jeho vyprávění se obyčejně bavím ( třeba jak přemlouval slepice, aby šly do kurníku slovy: "kolegyně již hřadují").

      Vymazat
  36. Dnes jsem si přečetl v Diskusi 2 příspěvek pana Lohniského - viz http://www.rozhlas.cz/praha/diskuse/_zprava/322948#comment-468332684

    Přesto, že je příspěvek dost dlouhý, je mi z něj smutno. Závěrem napsal: "Tady nelze tolerovat špatné programové schéma." A to já taky nemůžu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem si ho přečetla. Co naděláme, ale snad to nemůže vydržet věčně?! Že je tzv. program špatně postaven, víme už od začátku. Drobné kosmetické úpravy jsou k ničemu. Zbývá nám jen kritizovat a to všude, kde to je možné. Jsem zvědavá na zítřejší ráno, jestli se náhodou LuGa nezlepší ( určitě zbytečně).

      Vymazat
  37. Poslechl jsem si vynikající dokument brněnské redaktorky Aleny Blažejovské. (Neděle 18.3.2012, 22:00) Jmenoval se "Jsem Vaše věrná čtenářka". Poté jsem napsal paní Blažejovské toto vyjádření:
    -------------------

    Moc hezký dokument, paní Aleno! Zdál se mi přehlednější než Barikáda z knih. A to proto, že tam bylo méně lidí v dokumentárních záběrech. Nemusel jsem přemýšlet, s kým vlastně mluvíte. Mluvila jste vlastně stále jen s panem Trávníčkem. Čtenářky, které jste zpovídala, neměly z hlediska identifikace žádný význam, protože jste dělala více méně anonymní průzkum. Jen jsem trochu nerozeznával, kdy mluvila Simona Monyová. Tak, jak jste udělala tento pořad, myslím, že má VŽDY vypadat vysílání Českého rozhlasu. Dokument "Jsem vaše věrná čtenářka" považuji za vynikající!!!!!!!

    Bohužel ve chvíli, kdy píšu tento příspěvek, už pokračuje pokleslý způsob vysílání stanice DVOJKA Českého rozhlasu tak, jak ho zavedl Jaromír Ostrý a kterému se přizpůsobil i dramaturg a moderátor Dan Moravec. To znamená nejméně jednou za pět minut zopakovat, že posloucháme DVOJKU Českého rozhlasu, hned po tom zopakovat, kdo je hostem pořadu (v této chvíli Nočního mikrofóra), stále opakovat e-mailovou adresu a telefonní číslo do studia a pak přerušovat odpověď hosta např. slovy "nezapomeňte myšlenku, teď máme telefon a posluchač má přednost". Čímž se ovšem jakákoli myšlenka, neřkuli pořad samotný, úplně rozbije. Nejlépe je ovšem dávat do pořadu upoutávku na příští týden, kdo přijde do pořadu Je jaká je nebo vemlouvavá slova Mistra Gotta, který nám sdělí, jaké písničky bude hrát příští sobotu ve svém neodolatelném, pořadu o sobotním dopoledni a nedělním odpoledni. Jen jsem zvědav, kdy nám Mistr Gott začne sdělovat, jaké hosty si pozve do své připravované televizní show.

    Přeji dobrou noc a klidný spánek. Vypínám počítač i Dana Moravce. :-)))
    -----------------

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odkaz na zvukový záznam dokumentu Aleny Blažejovské "Jsem vaše věrná čtenářka" ve zvukovém archivu Českého rozhlasu
      http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2581375

      Vymazat
  38. Spolutrpící,dnes jsem vydržela poslouchat ranní vysílání LUGA od pěti do šesti
    Ale jen proto,abych spočítala,kolikrát uslyším ČRo Dvojka. Napočítala jsem,že desetkrát. Na začátku zpráv,na konci zpráv,před písničkou, do písničky,za písničkou.
    Nahrané znělky a samozřejmě moderátoři. Desetkrát Dvojka a je možné,že mi něco uteklo.To si z nás dělají srandu a nebo to mají nařízené?

    OdpovědětVymazat
  39. Já jsem poslouchala chvíli. Před šestou: písnička, dvojka, písnička, upoutávka, "tutání", zprávy, dvojka, písnička, dvojka atd. Jen málo pokusů(pánbů zaplať) o mluvené slovo. Možná by mohli hrát pořád, ušetřili by dva platy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Ondřejová, chystám se napsat J.Ostrému a P.Duhanovi. Dobrá jitra jsou zbytečně drahá, co se týče dvou "figurantů" od 5-8,30. Vždy tam byl jeden(jedna) ale bohužel b ý v a l i kvalitní. Co tam ti dva předvádějí, je fakt vyhazování peněz daňových poplatníků i koncesionářů. Přečíst jednou za 15 minut počasí z internetu, připomenout, že posloucháme dvojku, následují dvě písničky a zase dokola. Teď jsem zjistila, že po 7 hodině ranní přibyla i další dáma, která aktuálně upozornila na den vody. No fakt v době, kdy každý z normálních smrtelníků obrací peníze na žití, se platí dvěma lidem - ale za co. Pan Ostrý je hrobař ČRo 2 Praha a zřejmě je rád. Takže návrh: pane Ostrý šetřete penízky.Myslím, kdyby tato stanice vysílala jako Country Radio jen písničky, by všem prospěla. Já se ráno nic nedozvím. Přes den nemám možnost poslouchat a Noční mikrofóra s těmi dámami neposlouchám. Zbyla jen vybraná část víkendových osvědčených pořadů. Též jsem to už psala: D. Brůhová, J. Burda, R. Tamchyna, R. Víšek vysílají o sobotách 3 hodiny a jsou normální. Proč nás J.Ostrý v po-pá tak trestá.

      Vymazat
    2. Paní Tlustá, bude dobře, když napíšete. Sice to bude zbytečné, ale ať si pánové uvědomí, že každé jejich zlepšení je další hřebíček do rakve slušnému poslouchatelnému vysílání.

      Vymazat
    3. Paní Ondřejová, nebude to poprvé, co jim oběma budu psát, nezbývá mi teď moc času, ale určitě to udělám.

      Vymazat
  40. Včera 20. 3. jsem poslouchal část Nočního mikrofóra Zory Jandové, protože hostem byl herec Jaroslav Satoranský. Ovšem neustálé hihňání paní Jandové, přerušování hosta a její vlastní sebeprezentace mě vedla k tomu, že jsem po 23 hodině přepnul na Radiožurnál. Tam si paní Klusáková povídala s herečkou Jitkou Smutnou. Paní Klusáková se aspoň nehihňá. Ale přece jen to je lepší než v minulosti, kdy v téže době se na Praze opakovalo Jak to vidí s Vladimírem Krocem z téhož rána a proti tomu povídal živě Vladimír Kroc v pořadu Nad věcí na Radiožurnálu.

    OdpovědětVymazat
  41. Poslední dobou se mi nedaří napsat, sem do diskuze.Vlastně ani Dvojku moc neposlouchám,jsem na Radiožurnálu,Regionu a Vltavě.Jen občas tam zabrousím a po koktání moderátorky ladím.Rána jsou zabitá úplně,i HO+MA se zhoršili.Samá vata!!Někdy přežiji dopolední pondělky a pátky,ale jinak jsem ze situace v rozhlase znechucena.Tolik mi chybí kvalitní Praha!Před chvílí jsem byla na internetové Dvojce a nenašla jsem Diskuzi.Pan JO ji zrušil??Nevíte??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní Chramostová, na hlavní diskusi na webu stanice Praha se prokliknete z našeho blogu - v Doporučeném čtení ve sloupci vpravo je nazvána "Diskuse 2 posluchačů na webu Prahy".

      Vymazat
  42. Paní Chramostová, jsem na tom podobně. Většinou přelaďuji a přelaďuji. Jen někdy zjišťuji stav na bývalé Praze. Obyčejně mě vysílání nadzvedne, jen vzácně se mi něco líbí, snažím se pak pochválit. Diskuse zatím zrušena nebyla, ale říkám si: všeho dočasu. Určitě na to také dojde. Hujery už to přestalo bavit a my vlastně psát nemáme o čem, i když se snažíme.

    OdpovědětVymazat
  43. Ludmila Vajďáková24. března 2012 v 16:55

    Tak nevím, asi se lepšího vysílání ČRo2 Praha nedočkáme, aspoň pokud budou šéfy PD a JO. Co jinak si myslet o tom, když do pořadu Stříbrný vítr aneb O ženách, které mají duši, si Jaromír Ostrý pozval slečnu Kristýnu Kočí?! Co o ní, kromě jejích afér, víme, že by udělala něco záslužného a pozitivního. Chtěla jsem být objektivní a poslechnout si po delší době tento pořad, ale zvládla jsem jen půl hodiny. Pan Ostrý je tak sebestředný a namyšlený, že se to ani jinak nedá říct. Vše, co dělala slečna Kočí, dělal i pan Ostrý (na jeho místě bych raději pomlčela) a dostal mě tím, že smysl pro pořádek považuje za úchylku. Takový výrok se nedá brát jako vtip a už se nedivím, že je vysílání veřejnoprávního rozhlasu v takovém stavu, v jakém je. Jen nechápu, k čemu je Rada ČRo. Zkrátka ze stanice Praha se stal bulvár a my, kterým to vadí, tomu nejsme schopni nijak zabránit.

    OdpovědětVymazat
  44. Měla jsem tato,že pan JO+PD ,slibovali ,že se připomínkami budou průběžně zabývat a řešit je.Znělky trochu upravili,to je pravda,ale zase zkazili Dobrá rána.Moderátorské dvojice tlachají a tlachají.Také nic neudělali s pomalou a rychlou dámou v dopoledních hodinách,kdyby ty vyměnili,tak by se vysílání také vylepšilo o 100%.Občas přepnu před půl devátou a tam je slyšet rozdíl v úrovni vystupování p. Lukešové a p. Synkové,p.Gabriela a p.Kroce.Je to prostě v lidech.
    Jinak pana Ostrého jsem neslyšela paní Vajd'áková,asi jsem o nic nepřišla.
    Ráda jsem si poslechla pana Petránka,zněl velice dobře i když bojuje s vážnou nemocí,toho si ráda poslechnu vždy.Taky mi připadá,paní Ondřejová,že diskuzi pomalu zruší,tiše a nenápadně.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdopak je paní Synková? Že byste myslela Zitu Senkovou?

      Vymazat
    2. To bude překlep.

      Vymazat
    3. Samozřejmě paní Senková,pardon.

      Vymazat
  45. Ludmila Vajďáková24. března 2012 v 20:57

    Já si taky vybírám jen pořady, které mě potěší, jen dnešek byl výjimkou a jen mě to utvrdilo, že dál budu hledat v archivu. Je to smutné, ale to lepší a kvalitní jsme si ve vysílaní ČRo2 Praha už užili a teď už je třeba posluchače jen "odbývat". Připadám si jako za totality, kdy prodejní oddělení, ve kterém jsem pracovala, přejmenovali na odbytové, takže jsme zákazníky odbývali, protože nebylo co prodávat.

    OdpovědětVymazat
  46. Ludmila Vajďáková25. března 2012 v 18:55

    Pane Němče, díky Vám se dostaneme na diskusi rozhlasu. Ať jsem hledala, jak jsem hledala, nemohla jsem diskusi "Co se nám líbí a nelíbí..." nikde na stránkách ČRo2 najít. Důmyslně ji ukryli, aby ji posléze úplně zrušili a odůvodnili, že není zájem. Je totiž vidět, že nikdo kromě naší malé hrstky do diskuse nepíše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni tu diskusi důkladně neukryli, prostě ji nechali zapadnou jinými články.

      Když si zadáte do vyhledavače její název "Co vás těší (a naopak co vám schází) ve vysílání Českého rozhlasu 2 - Praha?" vždycky vám vyběhne. Anebo u nás v doporučeném čtení kliknout na "Diskuse 2 posluchačů na webu Prahy".

      Vymazat
  47. Takže další házení klacků pod nohy,ale my si už zvykli,že??!Nás nemůže pan JO ničím překvapit.Je stejný ignorant jako celý minulý rok.Já , já ,já jenom já...

    OdpovědětVymazat
  48. Eva Ondřejová10. dubna 2012 v 17:37

    Pane Tomáši, nevím, co je příčinou kritiky nových Událostí na ČT1 panem Rožánkem, já tyto zprávy sleduji denně a docela se mi změna líbí. Kde jste kritiku četl? Já se na facebooku zrovna nevyžívám, připadá mi dost nepřehledný, snažila jsem se přesto něco vypátrat, nepovedlo se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek pana Rožánka, kde kritizuje nové Události na ČT1 najdete pod odkazem http://www.mediar.cz/nove-udalosti-chladne-a-kozene/

      Vymazat
    2. Eva Ondřejová11. dubna 2012 v 10:06

      Děkuji, jste hodný, četbou článku jsem si "pošmákla". Můj názor jsem napsala níže. Stejně mi Události vyhovují, asi nemám ony odborné znalosti pana Rožánka, abych je mohla "setřít".

      Vymazat
  49. Eva Ondřejová11. dubna 2012 v 9:53

    Přečetla jsem si páně Rožánkovu kritiku nových Událostí.Můj názor je shrnut citací z Bible (velmi nepřesnou): Smítko bližního svého v oku vidíš, ale břevno ve svém oku přehlížíš.
    To, co pan Rožánek napsal, je až nenávistné, všechno, co kritizuje by se, s malými odchylkami, dalo "napasovat" na Dvojku. A ironie slovníku: "courat","šermovat rukou", "rosnička pobíhající před mapou", prostě ani nit na nových Událostech nezůstala suchá. Jenže já se, ať je to jak chce, z těch Událostí něco dovím. Sedmiminutové zprávy jsou pro mě krátké, navíc čtené způsobem "zadvěminutyvšechnovychrlit".
    Od pana Rožánka bych chtěla číst podobné hodnocení slavné Dvojky. I tu bylo dopředu inzerováno, jak bude vysílání úžasné, co všechno bude nového a zatím mnoho toho "úžasného" bylo nutné měnit, aby vůbec něco poslouchatelného na Dvojce zůstalo (vysílání z dvorany rozhlasu nebo kavárny, zrušení Jak to vidí, oprava znělky dalšími znělkami, bezduché dopolední plkání atd.,atp.)Ještě to chce změnit ten ubohý název (argumentovat zahranič. rozhlasy netřeba, Praha byla tradice).
    Takže, pane Rožánku, měl byste také zhodnotit vysílání Dvojky kopírující bulvár.

    OdpovědětVymazat